Info
 
Borriana Turisme | PARATGES NATURALS
2378
page,page-id-2378,page-template,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,

PARATGES NATURALS

 PARATGE NATURAL MUNICIPAL DEL CLOT DE LA MARE DE DÉU

El paratge natural municipal del Clot de la Mare de Déu s’origina per brolladors existents en l’últim tram del riu Sec o Anna, que passa per la ciutat. És un exemple representatiu del bosc de ribera, en el qual l’om és l’arbre predominant. A este, l’acompanyen àlbers, xops, lledoners i salzes, que, juntament amb una abundant vegetació arbustiva, herbàcia i aquàtica, conformen un complex i ric ecosistema en fràgil equilibri. Este magnífic espai va ser declarat paratge natural municipal per Acord del Consell de la Generalitat de data 8 de febrer de 2002. Entre els monuments que podem trobar al Clot de la Mare de Déu, destaquen la Torre del Mar i l’ermita de la Mare de Déu. 

Es constitueix com un dels espais més representatius de la ciutat, al qual acudeixen els ciutadans per tal d’estar en contacte amb la naturalesa i per a la pràctica esportiva.

parajes_naturales_burriana_foto

 DESEMBOCADURA DEL RIU MILLARS 

La desembocadura del riu Millars i les Goles, zona limítrofa entre els termes de Borriana i Almassora, és una zona humida que destaca per la diversitat d’aus: fins a 207 espècies diferents es van arribar a enregistrar fa uns anys i, a pesar del desenvolupament industrial i urbanístic dels últims anys, encara conserva les millors poblacions de camalonga i gall de canyar de Castelló. S’hi poden trobar espècies vegetals com ara canyissos i jonqueres, així com una vegetació hidròfita submergida.

El Govern valencià ha declarat paisatge protegit la desembocadura del Millars i així s’ha convertit en el primer entorn de la Comunitat a rebre esta figura de protecció que es troba entre el parc natural, que estableix el màxim grau de protecció, i el paratge natural municipal.

El paisatge protegit de la desembocadura del Millars comprén una extensió de 424,65 hectàrees dels termes municipals d’Almassora, Borriana i Vila-real. Este sector està considerat, així mateix, zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA); lloc d’interés comunitari (LIC) per a la seua inclusió en la Xarxa Natura 2000 i està inclòs en el Catàleg de zones humides de la Comunitat Valenciana. consorciriumillars.com