Info
 
Borriana Turisme | GASTRONOMIA I ARTESANIA
2445
page,page-id-2445,page-template,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,

 

Gastronomia

I si per alguna cosa 

es caracteritza

la gastronomia borrianenca és per seguir les tradicions valencianes elaborant exquisits plats tan populars com la paella, coneguda al món sencer.

A més d’això, com a ciutat costanera i de tradició que és, són típics també plats a base de productes autòctons, com ara l’arròs marjaler, l’empedrat, el suquet de peix, l’arròs a banda o la fideuada, que són preparats amb detall en cada un dels nostres restaurants.

Entre les seues postres cal destacar els tradicionals rotllets de sant Blai i els encenalls de Sant Josep, els quals endolceixen els paladars de tots aquells que els tasten.

 

Artesania

A Borriana hi ha un nombre bastant elevat d’artesans fallers que no sols es dediquen a la construcció de monuments per a la població sinó que també treballen per a municipis i ciutats de tota la Comunitat Valenciana com ara Dénia, Benicarló, València o Alacant. I a més a més, elaboren totes les categories respecte a monuments, ja que construeixen tant falles com fogueres d’Alacant, i fins i tot algun d’ells ha obtingut en diverses ocasions el primer premi de falles especials de València, repte difícil d’aconseguir. Al mateix temps, cal dir que la confecció de vestits fallers a Borriana juga un paper rellevant. Un gran nombre d’indumentaristes realitzen estos vestits de pura artesania, per a les diferents falleres de les comissions de Borriana, i en especial cal destacar la creació de l’espolí “Reina Borriana”, en el qual el dibuix del cartonatge mostra un disseny floral i que va ser realitzat en 2005 per Isabel Romero, a fi que el lluïra la reina fallera de Borriana. També és molt important la manufactura de joieria d’indumentària fallera, com les pintes i l’adreç, etc.