Info
 
Borriana Turisme | FESTES I CELEBRACIONS
2389
page,page-id-2389,page-template,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,

FESTES I CELEBRACIONS 

Borriana presenta un ampli calendari festiu durant tot l’any. El 5 de gener se celebra la festa dels Reis Mags, de gran arrelament a Espanya, que amb la seua arribada alimenta la fantasia dels més menuts i impregna el públic de la il·lusió dels xiquets. També al gener se celebra la festa de Sant Antoni Abat, en què es du a terme una gran desfilada on participen els veïns amb els seus animals. Febrer comença amb les festes en honor al patró de Borriana, Sant Blai, el dia 3. Durant esta festa se succeeixen actes culturals, gastronòmics, esportius i religiosos. Però l’acte més emblemàtic de la festivitat és la Font del Vi, declarada d’interés turístic provincial.

El mes de març ompli d’imaginació i foc la ciutat durant les festes de Sant Josep (del 15 al 19 de març), en estes dates tenen lloc les Falles que cremen en la “cremà” del 19 de març i en les quals destaquen els castells de focs artificials i la tradicional “mascletà”. Tot això juntament amb una gran animació als carrers gràcies a l’entusiasta participació dels ciutadans. A l’abril té lloc la Setmana Santa, en la qual se succeeixen diferents actes litúrgics, processons populars i la ja consolidada Tamborrada. 

El mes de maig converteix la ciutat en un improvisat jardí floral, per tal com durant el primer cap de setmana se celebren les famoses Creus de Maig, reconegudes amb el distintiu de festa d’interés turístic provincial. Estos preciosos i originals monuments florals adornen els carrers de la ciutat i la impregnen d’un perfum i colorit sense igual.

Arribat ja l’estiu, mar i ciutat s’uneixen en les festes de la nit de Sant Joan, una nit màgica en què és tradició banyar-se els peus a la mar. Els borrianencs encenen fogueres a la platja i celebren la festa amb música en comunió amb la natura. 

Als mesos de juliol i agost, els barris marítims celebren les seues festes per honrar les seues patrones, la Mare de Déu del Carme, al Port, i la Mare de Déu de la Misericòrdia del Clot, a la zona del Grau. Al setembre són les festes en honor a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia, protagonista de les festes, en les quals les penyes s’encarreguen d’organitzar diferents esdeveniments esportius, musicals i taurins.