Info
 
Borriana Turisme | Descobreix Borriana
2345
page,page-id-2345,page-template,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,

 

Borriana

 

 

Història

D’origen iber

La ciutat de Borriana va aconseguir la seua plenitud al voltant del segle IX com una important plaça àrab que, per la seua situació enmig de la Plana, va rebre el nom de Medina Alhandra o Ciutat Verda. Esta ciutat va ser conquerida pel rei Jaume I d’Aragó el 16 de juliol de 1233, en el seu afany per la conquesta del regne de València, i, pels seus mèrits i importància, en 1349 el rei Pere IV va concedir el privilegi que la seua bandera fóra augmentada amb una franja blava i tres corones. 

La ciutat es va protegir amb una muralla des del temps de la dominació musulmana i consta que la va conservar completa fins al segle XVIII, però la forta i inevitable expansió demogràfica de la població va determinar que fóra derruïda. 

Per tot això i per l’afecte que el rei Alfons XII sentia per esta terra, la reina regent Maria Cristina d’Habsburg-Lorena, en data de 4 de juliol de 1901, va concedir a Borriana el títol de ciutat.

 

 

Borriana és un dels municipis de la Comunitat Valenciana que ofereix als seus visitants un patrimoni i una activitat cultural d’allò més àmplia i interessant. Si volguérem definir-la, hauríem de dir que es tracta d’una ciutat oberta al mar en què la brisa marina es perfuma amb la dolça fragància de la flor del taronger.

Situada estratègicament enmig de la Plana Baixa, i banyada per les fresques i netes aigües de la Mediterrània, posseeix unes platges amb encant guardonades amb els més prestigiosos estàndards de qualitat.

A més de posseir un paratge natural, Borriana compta amb un port pesquer, un esplèndid port esportiu, un club nàutic i una Escola de la Mar, que fan d’esta ciutat una destinació ideal per al turisme familiar.